FOKUS OMRÅDER

SBS AUTOMOTIVE

SBS Automotive er koncernens største forretningsområde med ca. 80% af omsætningen.

Divisionens forretningsgrundlag omfatter sourcing, færdiggørelse, inventory management, branding og distribution af reservedele til biler.

Produktprogrammet udgøres af sliddele, primært inden for kategorierne bremser, styretøj, affjedring, transmission og koblinger.

SBS Automotive omfatter salgs- og distributionsplatforme i Tyskland, Frankrig og Danmark. Hertil kommer logistik- og pakkeoperation for bremseskiver og -tromler i Polen og et distributions set-up i Storbritannien - begge i samarbejde med en ekstern partner. Endelig er SBS Automotive repræsenteret på det vigtige russiske marked med et salgskontor i Moskva.

Virksomhedens leveringskoncepter er fleksible og kundetilpassede - fra løsninger baseret på daglige leverancer rettet mod regionale og lokale distributørers behov for kort reaktionstid til større, kontinuerlige leverancer, der særligt efterspørges af importører og distributionskæder med centrale lagerfunktioner. Fra logistik- og pakkeoperationen i Polen tilbyder SBS Automotive endvidere kundetilpassede koncepter i private labels.

SBS Automotive afsætter primært sine produkter på det frie, europæiske eftermarked for reservedele til personbiler og varevogne. Størsteparten af volumen sælges i eget varemærke NK, der markedsføres over hele Europa. NK varemærket er i markedet positioneret under premium brands, men udgør kvalitets-, sortiments- og leveringsmæssigt et godt alternativ til disse.

Den resterende del af afsætningen sælges fortrinsvis i private labels inden for bremseskiver, -tromler og -bakker.

SBS Automotive afsætter sine produkter over hele Europa. Tyskland er største marked. Derudover er Skandinavien, Frankrig, Rusland, Polen og Storbritannien vigtige markeder.

Kundeporteføljen omfatter et bredt spektrum af distributører på det frie, automotive eftermarked, herunder internationale koncerner, nationale importører, kapitalkæder, indkøbsgrupper samt selvstændige lokale grossister.
 

STRATEGISK GRUNDLAG OG UDVIKLING
SBS Automotive fremstår efter en omfattende transformationsproces fra relativt produktionstung virksomhed til kommerciel fokuseret supply chain forretning som en effektiv og fleksibel udbyder af et bredt program af sliddele i god kvalitet.

Efter en årrække med omsætningsvækst som primær fokus har SBS Automotive gennem 2016 og 2017 i højere grad fokuseret på effektiviseringer og indtjening. Dette vil fortsat have høj fokus, men omsætningsvækst skal ligeledes prioriteres højt.

Vækst i omsætning skal bl.a. komme fra opdyrkning af nye markeder samt fra implementering af nye produktområder.

Etableringen af NK i Storbritannien er et eksempel på førstnævnte. Der vil ligeledes blive arbejdet med øget markedsindsats i ”periferien” af Europa, bl.a. på markederne i Mellemøsten. Etablering af et nyt styretøjsprogram er et eksempel på udvikling af markedet gennem sortimentsudvidelse. Nye varegrupper er under overvejelse til introduktion i 2018/2019.

SBS Automotive vil i afsætningsarbejdet primært fokusere på B2B segmentet og på NK-programmet.

Her vil indsatsen over for de større kæder blive intensiveret, bl.a. gennem de nye koncepter. Rationaliseringerne i markedet kan betyde nye muligheder inden for leverancer af bremseskiver i private labels, hvor SBS Automotives fleksible koncepter og høje leveringsevne kan være attraktiv til sikring af programbredden hos disse.

PRODUKTER
SBS Automotive tilbyder et bredt program af sliddele til den europæiske bilpark, solgt dels under eget varemærke NK, dels som private label.Mekaniske bremsedele

Hydrauliske bremsedele

Styretøjsdele og hjullejer

Ophængs og transmissionsdele

Koblingsdele

Elektriske dele

Læs mere om vore produkter.